Vd:n har ordet

När jag introducerades i företaget för-sommaren 2021 blev jag begeistrad i den otroligt spännande, beprövade och inte minst patenterade tekniken.

 

Sjukvårdsrelaterade infektioner från medicinsk utrustning såsom katetrar är en stor utmaning för patienters hälsa, som UV Clinical helt konkret kan bemöta. UV Clinical har nämligen kommit fram till en praktisk och till ytterst effektiv lösning för att eliminera smittsamma mikroorganismer i katetrar och därmed minska patientbördan genom att eliminera behovet av utbyte av katetrar. 

 

Vår teknik bygger på ultravioletta lysdioder (UVC-LED). UVC har förmågan att eliminera mikrober genom att förstöra deras DNA, vilket förhindrar ytterligare celldelning och därmed förökning.

Vår teknik bygger på ultravioletta lysdioder (UVC-LED). UVC har förmågan att eliminera mikrober genom att förstöra deras DNA, vilket förhindrar ytterligare celldelning och därmed förökning. UV Clinicals teknologi är ett avgörande paradigmskifte för hundratusentals patienter. 

 

UV Clinicals teknik har redan demonstrerat sin relevans. Nu är vi klara för att ta nästa steg, utvecklingen av en kommersiell produkt. 

 

Efter det att jag blev vd och delägare i augusti 2021 har jag därför jobbat hårt för att göra företaget redo för nästa resa. 

 

Vi har bland annat arbetat med strategin, affärsmöjlig-heterna, utvecklingsplaner för tekniken och produkterna samt inte minst byggt på patentsidan och inviterat ett antal högkvalificerade personer runt bordet.

Rolf H. Sprunk-Jansen
Vd, UV Clinical A/S

Vårt mål är att lyckas med UV Clinicals affärs-idé, som är att utveckla en UVC-ljusdes-infektionsteknik avsedd för desinfektion av centrala venkatetrar under användning.

Jag är glad över att få vara en del av något större – något som kommer göra en avgörande skillnad för andra människor och som har en sund affärspotential.


Om du är intresserad av att följa med på en spännande utvecklingsresa så är du välkommen att teckna aktier i UV Clinical.

 

Rolf H. Sprunk-Jansen
Vd, UV Clinical A/S

Vill Du Ha Mer Information?

Skicka oss dina frågor här